Médiavisszhang

Stereophile, Recommended Components: 2017 Edition

It made my very good speakers undeniably better, smoother and cleaner.

A már eddig is nagyon jó hangszóróim tagadhatatlanul még jobbak, simábbak és tisztábbak lettek.

Stereophile, Kalman Rubinson, 2014. december

The user must be prepared to spend time and pay close attention to learning how to apply DEQX, but the rewards will amply justify those efforts. A paradigm for future stereo systems should be the one I put together, with source selection, processing, control, DSP, and DAC all contained in a single remote-controlled component: the DEQX PreMate. I can't imagine what more one could ask for.

A leendőbeli felhasználó készüljön fel arra, hogy nem kevés időre és odafigyelésre lesz szüksége a DEQX rendszerbe illesztésére, de a haszon bőven megéri a fáradtságot. A DEQX PreMate a jövő sztereó rendszereinek előfutára: előerősítő, hang-processzor, hálózati lejátszó és D/A konverter egyetlen távvezérelhető egységben. El nem tudom képzelni, hogy valaki ennél többre vágyna!

Positive Feedback - Greg Timbers - 2017 március

There is a detail and clarity to electronic systems that passive has trouble matching.
… and has given me the best of both worlds. I now have all of the detail, dynamics, smoothness and spacial attributes I have been searching for with the ability to do room correction and frequency shaping as I wish. It is a win-win for me.

Az aktív rendszerek részletező-képességét és tisztaságát a passzív megoldások nehezen érik utol.
… mind az analóg, mind a digitális oldalból a legjobbat nyújtja. Most már megkaptam mindazt a részletező-képességet, dinamikát, simaságot és térélményt, amit mindig is kerestem, és még ott van ráadásnak a szobakorrekció és az aktív keresztváltó, amit szerettem volna. Win-win szituáció a számomra.

Darko Audio - John H. Darko 2016

The audible improvements are more pronounced than switching up cables, server/streamer, DAC or amplifier. Such is the power of low-latency group delay correction through DSP.

A hangminőség javulás messze túlmutat azon, mintha kicserélnénk a kábeleket, a lejátszót, a konvertert vagy az erősítőt. Ennyit tesz a csoport futás-idő korrekció a hangprocesszorban.

Edgar Kramer - 6moons – 2014. július

Preamp… DAC… room correction… and more. Doesn’t it start sounding like that proverbial Swiss Army knife again? Effectively and on the surface, this is a very tricked-out preamp with a classy DAC. And for many users that could be the end of it. In that regard alone, such a customer would be happy owning a top-flight performer. But there’s so much more to it than that. The DEQX proved to be a superb tool for the correction of frequency response errors and deviations inherent in almost all speaker and room interactions.
Hearing the title track even in bypass mode provided bass hits which, speakers permitting, really shook the room. Bringing either of the profile corrections into play turned things even more bass-violent to have the PreMate provide one of the most involving Rock presentations the Wilson Audio Alexia had ever delivered. This was both heard and felt.

Előerősítő… digitális/analóg konverter… szoba-akusztika kiegyenlítő…és még sorolhatnám. Nekem úgy hangzik, mint az a híres svájci bicska. A DEQX látszólag csak egy alaposan feltuningolt előerősítő és egy nagyon finom DAC konverter. És nagyon sok tulajdonosa csak ennyit fog belőle használni, bár ők is nagyon boldogok lesznek, hogy hozzájutottak egy ilyen csúcsminőségű darabhoz. De a PreMate ennél sokkal, de sokkal többet tud, bizonyítottan kiváló eszköz a hangszóró-szoba egymásra hatások következtében kialakuló frekvencia-átviteli hibák és eltérések korrigálására.
Már az első zeneszámon, akár lineáris állásban hallgatva is olyan mély beütéseket produkált, amelyek valóban megrázták a a szobát. Bármelyik korrekciós beállítást használtuk, a PreMate szolgáltatta az egyik leghitelesebb rock előadást, amit a Wilson Audio Alexia valaha is produkált. És ezt nem csak hallottuk, hanem éreztük is.

Audiophilia - Martin Appel - 2016 május

All I can say, definitively, is that the DEQX HDP-4 showed itself to be a superb sounding preamp for both analogue and digital sources.
That said, its performance, flexibility and capabilities make it an indispensable component and receives my highest recommendation.

Határozottan tudom állítani, hogy a DEQX HDP-4 digitális és analóg forrásról is kiválóan szóló előerősítő.
Összegzésként, a minősége, sokoldalúsága és képességei nélkülözhetetlen komponenssé teszik és elnyerte legmelegebb ajánlásomat.

Positive Feedback - Dave Clark - Issue 67

This is the best your system has ever sounded!
The soundstage is now in focus; there is clarity and separation with spot on localization of whatever is happening wherever.

Soha ilyen jól nem szólt a rendszered! A színpad most a helyére került, tisztán, elkülönülten szólalnak meg a hangok – pontosan követhető, hogy hol és mi történik.

Australian Hi-Fi - Steve Holding – 2014. március/április

Overall, my impression of the DEQX is that it’s an amazing instrument. It will improve the sound of any loudspeakers, in any room, without adding any noise or harmonic distortion to the signal in the process, and will do so for both digital and analogue music sources.

Mindent összevetve, benyomásaim szerint a DEQX elképesztő készülék. Bármilyen hangsugárzónak, bármely helyiségben feljavítja a hangját, és teszi ezt anélkül, hogy a legkevesebb zajt vagy harmonikus torzítást adná a zenéhez – ráadásul akár digitális, akár analóg műsorforrásból.