DEQX

A DEQX céget Ausztráliában, Sydney-ben alapították az 1990-es évek közepén. (Maga a név a Digitális, EQalizátor és Xover szavak kezdőbetűjeiből állt össze, mely pontosan leírja a legfontosabb termékeik tulajdonságait.) Vezető szerepet tölt be a DSP (digitális hangprocesszor) technológiában, az egyedülálló kalibrációs és korrekciós algoritmusok kifejlesztésében és a fázishelyes DSP alapú elektronikus frekvenciaváltók megalkotásában.

Deqx előerősítők, preprocesszorok

A DEQX alapítói úttörő szerepet töltenek be a hangszóró frekvencia- és futásidő hibák korrekciós technikáinak kidolgozásában. A DEQX volt az első olyan cég, amelyik piacra dobta a kis késleltetésű impulzus-átvitel kiegyenlítő megoldást. Az EMI híres Abbey Road stúdiója az elsők között használta fel a DEQX processzorokat a többcsatornás keverőszobák kalibrálásához.

A DEQX volt az első olyan audió gyártó, amelyik tökéletesen integrálta a processzorait bármely rendszerbe és egyedülálló az interneten keresztüli hangszóró analizálásban, tanácsadásban és beállítási segítségben is.

A világ legprecízebb DSP processzora

A DEQX a mérnöki precizitás gyümölcse, amelynek minden funkciója az optimális audiofil élmény szolgálatában áll. Legmodernebb processzoraink (analóg-digitális jelátalakítók (ADC) és digitális-analóg konverterek (DAC) áram–feszültség átalakítók (I/V)) áramköreibe számtalan tervezési, fejlesztési és hangzáspróba tanulságát építettük be. A több mint egy évtizede tartó folyamatos tökéletesítés, a részletekre való odafigyelés eredményei a jelenlegi termékeink.

Ha mindehhez hozzáadjuk az élvonalbeli digitális hangfeldolgozást és algoritmusokat, a –140 dB-es jelfeldolgozási zajküszöböt és a precíziós digitális hangerő-szabályozást, a végeredmény egy minden tekintetben professzionális komponens, amely képes a zavaró digitális hibák teljes kiküszöbölésére. „Analóg” hangzás a teljes átviteli láncban, legyen az analóg>analóg, digitális>analóg, vagy a kettő bármely kombinációja.